Vegán zöldséges frittata

Tojás nélkül omlett, rántotta, frittata? Igen létezik és ráadásul nagyon finom! Próbáld ki a vegán zöldséges frittata receptemet, ha te is szeretnél valami különlegeset a húsvéti asztalra, vagy csak úgy egy hétvégi reggelire.

Hozzávalók:

  • 50 g csicseriborsóliszt
  • 130 g zabliszt
  • 450 ml víz
  • 2 ev. olivaolaj (elhagyható)
  • 2 ev. növényi tejföl
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fekete só
  • 1 nagy csipet tengeri só
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt fekete bors
  • 1-1 tk oregánó, bazsalikom
  • 450 g vegyes zöldség (brokkoli, lilahagyma, gomba, kaliforniai paprika, paradicsom)

Zöldséges frittata elkészítése:

A sütőt kapcsold be és melegítsd elő 180 °C-ra. A zöldségeket aprítsd fel kis kockákra. A csicseriborsólisztet, zablisztet, kurkumát, fekete sót, fekete borsot keverd össze.

A felaprított zöldségeket tedd egy keverőtálba, szórd meg fűszernövényekkel, sóval és reszeld rá a fokhagymákat.

A lisztekhez öntsd a vizet, olajat, növényi tejfölt és keverd ki krémesre.

Add a zöldségekhez és forgasd össze. Az egészet egy vékonyan kiolajozott pite formába öntsd át.

Tedd be sülni nagyjából 45-60 percre.

A piteforma mérete: 23 cm

Jó étvágyat,
Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.