Nálunk ez az étel majdnem minden héten van. Gyorsan elkészíthető, a lencsét nem kell áztatni, isteni finom és melengetően csípős.
A dahl eredetileg leves, de készíthetjük sűrűbben és akkor főzelékként is ehetjük. Nálam mikor hogy sikerül 🙂
Hozzávalók: igazán kiadós 4-6 főre
- 500 g vöröslencse
- 1 nagy édesburgonya (elhagyható)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- curry fűszerkeverék legalább 1 evőkanál
- só, bors
- kurkuma
- zöldségleves alaplé és víz
- 1 ev. kókuszkrém
Egy lábasba öntök egy kevés zöldségleves alaplevet, abban elkezdem az apróra vágott hagymát párolni.
Addig is meghámozom az édesburgonyát, felkockázom, átmosom a vöröslencsét.
Mehet bele a két fokhagyma is reszelve, szeletelve ki hogyan szereti. Jól befűszerezem, hogy belengje a lakást/konyhát a curry isteni illata. Kavarok rajta néhányat, belekeverem a lencsét és felöntöm kb 2-3 bögrényi zöldséglevessel, majd erre öntök még rá vizet. Bőven lepje el a lencsét, hiszen megszívja magát.
A felkockázott édesburikat is belerakom, majd fedő alatt 20 perc alatt készre főzöm. Ha kell még öntök hozzá vizet. Végül belekeverek egy evőkanál kókuszkrémet. Ez éppen most sűrűbb lett, a vízzel lehet játszani és akár levesként is enni. Frissen sült kenyérrel, vagy rizzsel a legjobb 😉
Jó étvágyat!
Anna