Kevés időd van főzni? Munka után hazaesel és „üres” a hűtő? Néhány alapanyagot azért érdemes otthon tartani, hogy mindig össze tudj dobni egy gyors kaját. Ez a zöldséges kuszkusz, tökéletes rohanós napokon, vagy, amikor semmi kedved főzni. Mutatom:
Hozzávalók:
- 1 közepes cukkini
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db közepes sárgarépa
- néhány fej gomba
- curry por,
- 1 cm gyömbér
- újhagyma
- só, bors
- 150 g kuszkusz
Elkészítése:
A vöröshagymát egy kevés olajon párold meg (használhatsz vizet is), majd add hozzá a fokhagymát. Add hozzá a lereszelt gyömbért. Kavargasd, amíg illatozni nem kezd, majd szórj rá 1 tk curryt. Használhatsz garam massalat, curry massalat, vagy más féle fűszerkeveréket is. Darabold közepes méretűre a zöldségeket és zúdítsd bele őket. Közepesem magas hőfokon pirítsd meg egy kicsit őket.
Forralj nagyjából fél liter vizet fel. Picit locsold meg a zöldségeket, ne fedje be őket vízzel. Párolva főzd meg, fogkeményre. Fűszerezd még kedvedre, sóval, borssal, curryvel.
Ezután öntsd a száraz kuszkuszt rá, öntsd még fel vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Tegyél rá egy fedőt és 10 percig hagyd ott, a lekapcsolt tűzhelyen.
Majd keverd át és friss fűszerekkel ízesíts még. Jól illik hozzá a koriander, petrezselyem.
Jó étvágyat,
Anna