Kevés időd van főzni? Munka után hazaesel és „üres” a hűtő? Néhány alapanyagot azért érdemes otthon tartani, hogy mindig össze tudj dobni egy gyors kaját. Ez a zöldséges kuszkusz, tökéletes rohanós napokon, vagy, amikor semmi kedved főzni. Mutatom:

Hozzávalók:

  • 1 közepes cukkini
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db közepes sárgarépa
  • néhány fej gomba
  • curry por,
  • 1 cm gyömbér
  • újhagyma
  • só, bors
  • 150 g kuszkusz

Elkészítése:

A vöröshagymát egy kevés olajon párold meg (használhatsz vizet is), majd add hozzá a fokhagymát. Add hozzá a lereszelt gyömbért. Kavargasd, amíg illatozni nem kezd, majd szórj rá 1 tk curryt. Használhatsz garam massalat, curry massalat, vagy más féle fűszerkeveréket is. Darabold közepes méretűre a zöldségeket és zúdítsd bele őket. Közepesem magas hőfokon pirítsd meg egy kicsit őket.

Forralj nagyjából fél liter vizet fel. Picit locsold meg a zöldségeket, ne fedje be őket vízzel. Párolva főzd meg, fogkeményre. Fűszerezd még kedvedre, sóval, borssal, curryvel.

Ezután öntsd a száraz kuszkuszt rá, öntsd még fel vízzel, hogy éppen ellepje a zöldségeket. Tegyél rá egy fedőt és 10 percig hagyd ott, a lekapcsolt tűzhelyen.

Majd keverd át és friss fűszerekkel ízesíts még. Jól illik hozzá a koriander, petrezselyem.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.