Zöldséges Pad thai

Egyszerű, gyors és laktató ráadásul még ázsiai ízvilágú is? Ez a pad thai, amit zöldségesen vegán módon készítek el. Nagyszerű ebédre, vacsorára. Oh és hamarabb készen vagy vele, mintha rendelnéd! Kíváncsi vagy az én zöldséges pad thai receptemre?

Van már fent néhány ázsiai tészta receptem, sőt rizzsel is szoktuk néha enni ezeket. De ez egy kicsit más, picit natúrabb ízvilág.

Hozzávalók 2 főre:

pad thai szósz:

  • 1/4 bögre szójaszósz
  • 2 ev. citromlé
  • 30 g nádcukor

  • 400 g üvegtészta vagy rizstészta
  • 180 g natur tofu
  • 3 közepes sárgarépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 kaliforniai paprika vagy 1 kicsi
  • 5-6 db közepes shiitake gomba (lehet szárított is)
  • 300-350 g további zöldség: cukkini, brokkoli, káposzta/kínai kel fehér része
  • 2 marék friss zöld (kínai kel zöldrésze)
  • 50 g földimogyoró
  • 2 szál újhagyma
  • mungó babcsíra (elhagyható)

Zöldséges pad thai elkészítése

A szószhoz a hozzávalókat keverd el, amíg a cukor fel nem olvad. A cukrot ki is hagyhatod, az eredti receptekben tesznek bele.

A zöldségeket vékonyra szeld fel, a brokkolit kisebb rózsáira szedd. Fogj egy nagy serpenyőt jobb esetben wokot és hevíts benne 1-2 evőkanál olajat. Külön-külön pirítsd le a zöldségeket, magas fokozaton, roppanósra. A friss zöld kivételével.

A tésztát a csomagolás szerint főzd meg.

Ha az összes zöldség megpirult tedd vissza a serpenyőbe öntsd rá a szószt. Forgasd bele a friss zöldet. A mogyorót száraz serpenyőben pirítsd meg. Tedd egy mozsárba és picit törd össze, a kétharmad részét forgasd a zöldségbe.

A megfőtt tésztából szedj ki egy tálba és tegyél rá a zöldségből. Szórd meg mogyival, újhagymával és mungóbabcsírával. Locsolj rá limelevet vagy citromlevet és ha szereted tegyél rá koriandert.

Tiktokon is megtaláltok tudatosanelni néven. Ehhez pont nincs video, de egy hasonló recepthez van, nézzétek meg!

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999