A quiche azért nagyszerű étel, mert bárhogyan variálhatod, ezerféle ízben elkészítheted és mindig nagyszerű lesz. Ráadásul nem kell a fél napot a konyhában tölteni.

Az eredeti receptben tojást és tejszínt kell használni, de a növényi változata sokkal egészségesebb és sokkal könnyedebb. Nézzük is a hozzávalókat:

Hozzávalók:

  • Tészta:
  • 200 g liszt
  • 120 g margarin vagy vegán vaj
  • 1 tk. só
  • néhány evőkanál hideg víz
    Zöldséges ragu:
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 szál újhagyma
  • 5-6 szem koktél paradicsom vagy 2 nagyobb sima paradicsom
  • 2 marék baby spenót vagy 3-4 kocka fagyasztott leveles spenót
  • 4 közepes fej gomba
  • 1 kisebb cukkini
  • fél fej brokkoli apró rózsái
  • 1 tk szárított majoranna/ friss
  • 1 tk szárított bazsalikom/ friss
  • só, bors
  • 1 tk aranyló fűszerkeverék
  • csipet cayenne bors/színes bors
  • egy csomag füstölt tofu/natur/fele-fele
  • 2 dl növényi tej

A tésztához szitáld a lisztet egy tálba, majd add hozzá a hideg margarint és morzsold el. Add hozzá a sót, majd néhány evőkanál hideg vizet, amíg egy gombóccá nem áll össze. Nem kell tökéletesen összeállnia, csak gyorsan dolgozva egy gombóc legyen. Mehet be a hűtőbe, amíg elkészül a ragu.

A lilahagymát csak csíkokra vágd, vagy ha jobban tetszik, akkor kockázd. Egy kevés vízen párold meg, majd add hozzá a brokkolit, cukkinit és a gombát is. Roppanósra párold, sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal, majorannával, petrezselyemmel. Majd a legvégén add hozzá a spenótot.

Turmixban (én Nutribulletet használtam) darabold krémesre a tofut, a növényi tejjel és az aranyló fűszerkeverékkel. Adhatsz hozzá egy csipet cayenne borsot, pikáns íze lesz tőle.

Kapcsold be a sütőt 180 fokra.

A tésztát vedd ki a hűtőből, enyhén lisztezett felületen gyúrd át alaposan, de gyorsan. Majd nyújtsd ki a pite formád (nekem 23 cm átmérőjű) méretére, úgy, hogy a szélén is legyen tészta. Helyezd a formába, nyomkod szépen le és az oldalához is. Tegyél a tésztára sütőpapírt és önts bele száraz rizst, vagy sütő kerámiagolyókat. Süsd így 10-12 percig, majd vedd le a súlyt a tésztáról, és süsd a magában a tésztát 5-6 percig.

Vedd ki a sütőből a tésztát és borítsd bele a zöldséges ragu 2/3-át, öntsd rá a tofukrémet, és tedd a tetejére a maradék ragut. Mehet a sütőbe 180 fokon 15 percig, majd 170 fokon kb. 40 percig. Figyeld, hogy nehogy megégjen a tészta.

Várd meg míg lejjebb hűl, hogy szépen fel tudd vágni!

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999