Az úgy volt, hogy pihi napot tartok, de nem ment 😀
Megláttam a polcon a búzadarát és gondoltam készítek belőle valamit, de nem sima tejbegrízt szerettem volna. Kutakodtam egy kicsit, aztán rátaláltam egy arab édességre, a halva-ra. Nagyon sok féleképpen el lehet készíteni, akár répából vagy krumpliból is.
Átalakítottam egy kicsit ( na jó eléggé) a receptet, hogy a mi ízlésünknek is megfeleljen és ne legyen annyira hizlaló.
Hozzávalók:
- 2,5 dl növényi tej
- 2,5 dl víz
- 250 g nyírfacukor
- 150 g búzadara
- 120 g kókuszolaj
- egy kis vanília
- 1 tk fahéj
- 1 jó nagy marék mag, ez most nálam törökmogyoró, mandula, tökmag és szezámmag
A tejet a vízzel és a cukorral felmelegítjük, de ne forraljuk!
A kókuszolajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és beleszórjuk a búzadarát a magvakkal együtt.
Figyelni kell rá mert nehezen kezd el pirulni, de könnyen leég, tehát folyamatosan rázni és keverni kell. Ha a tej felmelegedett, akkor hozzáadunk egy kis vanília aromát. Beleszórjuk a lepirított magvakat és sűrűre főzzük. Egy kisebb tepsit (25×20 cm) kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát.
Nem egy szépség azt meg kell vallani 😂😀
Konyhapulton egyszerűn csak hagyjuk kihűlni, kockára szeletelve tálaljuk. Érdemes délelőtt elkészíteni, így ebéd után vagy a délutáni tea mellé tökéletes lesz. Bár tanúsítom, hogy langyosan is nagyon finom! 😀
Jó „sütögetést”!
Anna