Ha egy gyors és ízletes levesre vágysz, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Karakteres ízét a kókusztej adja, gyömbéresen pikáns és gazdag, sűrű leves. Feldobhatod pirított tofuval, vagy főzhetsz bele csicseriborsót is.
Hozzávalók 4 adagra:
- 3 db közepes sárgarépa
- 150 g brokkoli (nekem fagyasztott volt itthon)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- kb 5 cm-es gyömbér darab
- 2 ek. olivaolaj
- 700 ml víz
- 1/2 konzerv kókusztej (a sűrű)
- 1 ek. curry por
- 1 kocka bio leves kocka/ 1 ek. sómentes vegeta
- 2-3 tk. só (ízlés szerint)
- 2 ek. citromlé
- 100 g rizstészta
- Őrölt chilipehely (elhagyható)
Elkészítése:
A hagymát vágd apróra, a sárgarépát félbe majd szeleteld fel. Egy lábasba tegyél 2 evőkanál olivaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, sárgarépát, reszeld bele a fokhagymákat, gyömbért. Add hozzá a citromlevet, curryport és 1 tk sót. Közepes fokozaton melegítsd, pirítsd meg egy kicsit.
Ezután öntsd fel vízzel és a kókusztejjel, add hozzá a vegetát vagy kockát. Ha kell még sózd meg.
Főzd félig puhára a répákat, és csak ezután add hozzá a brokkolirózsákat.
Ha szélesmetélt rizstésztát használsz, akkor most teheted is bele a levesebe. Nagyjából 5 perc kell neki.
Ha másmilyen tésztát használsz, a csomagolás szerint főzd meg, majd tedd a levesbe.
Tálaláskor szórd meg chilipehellyel. Jól áll neki a friss menta, citromlevél vagy bazsalikom.
Jó étvágyat,
Anna