Ha egy gyors és ízletes levesre vágysz, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet. Karakteres ízét a kókusztej adja, gyömbéresen pikáns és gazdag, sűrű leves. Feldobhatod pirított tofuval, vagy főzhetsz bele csicseriborsót is.

Hozzávalók 4 adagra:

  • 3 db közepes sárgarépa
  • 150 g brokkoli (nekem fagyasztott volt itthon)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kb 5 cm-es gyömbér darab
  • 2 ek. olivaolaj
  • 700 ml víz
  • 1/2 konzerv kókusztej (a sűrű)
  • 1 ek. curry por
  • 1 kocka bio leves kocka/ 1 ek. sómentes vegeta
  • 2-3 tk. só (ízlés szerint)
  • 2 ek. citromlé
  • 100 g rizstészta
  • Őrölt chilipehely (elhagyható)

Elkészítése:

A hagymát vágd apróra, a sárgarépát félbe majd szeleteld fel. Egy lábasba tegyél 2 evőkanál olivaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát, sárgarépát, reszeld bele a fokhagymákat, gyömbért. Add hozzá a citromlevet, curryport és 1 tk sót. Közepes fokozaton melegítsd, pirítsd meg egy kicsit.

Ezután öntsd fel vízzel és a kókusztejjel, add hozzá a vegetát vagy kockát. Ha kell még sózd meg.

Főzd félig puhára a répákat, és csak ezután add hozzá a brokkolirózsákat.

Ha szélesmetélt rizstésztát használsz, akkor most teheted is bele a levesebe. Nagyjából 5 perc kell neki.

Ha másmilyen tésztát használsz, a csomagolás szerint főzd meg, majd tedd a levesbe.

Tálaláskor szórd meg chilipehellyel. Jól áll neki a friss menta, citromlevél vagy bazsalikom.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999