Olasz quinoa leves

Hamarosan itt a leves szezon. Ez a krémes olasz quinoa leves nemcsak elképesztően finom, de tele van fehérjével, rosttal, vitaminokkal és antioxidánsokkal.

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ½ közepes hagyma
  • 3 közepes sárgarépa
  • 2 szál zeller vagy póréhagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 konzerv csicseriborsó vagy fehérbab
  • 1 1/4 csésze quinoa szárazon
  • 1 konzerv kockára vágott paradicsom
  • 1 konzerv paradicsomszósz
  • 1 evőkanál olasz fűszer
  • Csipetnyi pirospaprika pehely
  • 2 csésze friss spenót (durvára vágva)
  • 1 dl növényi tej
  • Só és bors
  • Növényi sajt 

Olasz quinoa leves elkészítése

Melegíts olajat egy nagy serpenyőben  közepesen magas lángon. Add hozzá az aprított  hagymát, a sárgarépát, a zellert és a fokhagymát, majd sózd, borsozd.

Időnként megkeverve párold 5-7 percig, vagy amíg a zöldségek megpuhulnak.

Add hozzá az alaplevet, a csicseriborsót, a quinoát, a paradicsomot, a paradicsomszószt és az olasz fűszereket és keverd össze. Sózd, borsozd újra egy kicsit.

Forrald fel, csökkentsd a hőt és párold, részben lefedve 20-25 percig.

Keverd hozzá a spenótot és a növényi tejet.

Kóstold meg és szükség szerint fűszerezd. Tálaláskor szórd meg reszelt növényi sajttal.

Jó étvágyat, 

Anna

A videót a tiktokon megtaláljátok: tudatosanelni néven vagyok fent!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük