Ne legyél vegán! Mondom én, aki egy éve áttért növényi alapú étkezésre. Viszont én se mondom magam vegánnak. Eszem mézet, hordok bőr csizmát és toll kabátot mert kb. 10 évesek és semmi bajuk. Ennyi. Helyi, kistermelőtől veszem a mézet. Új bőr cipőt, toll kabátot, gyapjú pulcsit nem veszek de, amim van azt elhordom.

Ne legyél vegán, csak mert úgy érzed ez most egy nagy divat!
Ne legyél vegán ha csak le akarsz fogyni!

A veganizmus nem divat, nem arra van, hogy lefogyjunk, a veganizmus az állatokért van. Ez egy állatjogi mozgalom, ami ellenez mindenféle erőszakot és ellenzi az állatok kihasználását. 

Ha nincs meg az igazi miértje, ha nem érted ez miről szól,nem tudod csinálni. Nyilván jobb húsmentes (vegán) napokat tartani, mint állandóan húst enni, de az egészségeden mit segít? Elárulom, sajnos nem sokat. Ezt ahhoz tudnám hasonlítani, mint ha mindig fehér cukrot ennél, de hetente kétszer mondjuk nem eszel,vagy mással (egészségesebbel) helyettesíted. Nem sokat ér! Ha nem érdekel az állatok sorsa, de divatból vegán vagy, akkor egyszerűen nem értheted, hogy miről szól ez a mozgalom, életmód! Nézz utána mit eszel meg, olvass utána, hogy miket okoz az étrended a szervezetedben https://nutritionfacts.org/

Nyisd ki a szemed és az elméd, lásd meg, hogy mit művelnek az állatokkal, lásd meg, hogy azért mert a nagyszüleid is megették őket, az nem jelent SEMMIT! Más korban éltek, máshogy szocializálódtak. Tedd fel a kérdést magadnak, hogy etikus az az életmód, ahogyan élsz? Van jogod közvetve állatokat ölni? Az egészséged fontos számodra? Ha megtaláltad a válaszokat, hidd el könnyebb lesz minden. Átlátod mi folyik a világban, látod majd, hogy mit is eszel meg, mert egy brokkolit nem lehet összehasonlítani egy tehénnel!

Miért is legyél vegán? 

Legyél az állatokért

Hiszen erőszakot elkövetni valakin… Ne egyél meg ÁLLATOT! Legyél vegán az állatokért, ha szereted őket, a kutyákat, macskákat, malacokat, teheneket, csirkéket, halakat, rákokat, delfineket…stb. Értük legyél vegán! Hiszen ők is éreznek, szeretnek, gondolkodnak, barátkoznak, családjuk van. ÉLŐLÉNYEK!

Legyél a környezetért!

Tudtad, hogy az állattenyésztés mennyire befolyásolna a globális felmelegedést? 51 %-ban az állattenyésztés felelős a globális felmelegedésért! Több szempontból is:

  • Először is erdőket irtanak ki az újabb és újabb legelőkért, takarmányföldekért. Az erdő égetésével rengeteg megkötött CO2 szabadul fel.
  • Másodszorra, az állatok metán kibocsájtása miatt a légkörben megnövekedik a metán.
  • Harmadszorra, a már feldolgozott húst, tejet hűteni kell, ami még több fosszilis energiába kerül.

Legyél vegán az egészségedért!

Az előző bejegyzéseimben már hosszan írtam, arról, hogy milyen betegségeket, károkat tud okozni a szervezetünkben a hús, tej, vagy a tojás! Ne fogyassz ilyen termékeket! A szívbetegséghez, cukorbetegséghez, elhízáshoz, rákhoz és még sorolhatnám, mi minden betegségekhez, halálhoz segítenek hozzá az állati eredetű termékek fogyasztása! Legyél egészséges, legyél élettel teli, halott állatok nélkül!

Anna

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999